Claartje Visser

In 2006 behaalde ik mijn hbo-diploma Communicatie & Media, waarna ik een werkervaring opdeed in diverse branches in Nederland en Curaçao. Na een aantal jaar in loondienst, wilde ik me richten op de dingen waar ik goed in was en waar ik blij van werd… Zo ontstond het idee om voor mezelf te beginnen en werd in mei 2011 CLAARTJEVISSER.NL geboren.

Inmiddels ondersteun ik een breed scala aan organisaties bij marketing- en communicatievraagstukken, op het snijvlak van strategie en uitvoering. Plannen maken is immers leuk, maar het is nog leuker als ze daadwerkelijk gerealiseerd worden!

(Online) Marketing

Na mijn studie, vertrok ik voor ruim 3 jaar naar Curaçao. Hier deed ik ervaring op in internationale marketing en communicatie, en werkte ik onder andere bij een web-marketingbureau. Ik ging me serieus bezig houden met online marketing en social media marketing voor bedrijven. Fascinerend om te zien hoe snel de ontwikkelingen gaan en welke invloed ze hebben op onze manier van denken, doen en communiceren. Nog interessanter: de mogelijkheden die de online wereld biedt om klanten te vinden, boeien en binden!

Copywriting

Passie voor taal, tekst en schrijven zat er al vroeg in. Ik was een echte boekenwurm die in no time de jeugdafdeling van de bibliotheek uit had. Thea Beckmann, Roald Dahl, Evert Hartman, maar ook Stephen King… ik heb ze allemaal gelezen. En ik hou nog steeds van mooie teksten op papier. Tegelijkertijd voel ik me thuis bij de directheid van het web, de snelheid van social media en de geheel eigen dynamiek die online kanalen met zich meebrengen. Zo heeft ieder medium zijn eigen kenmerken en blijft het schrijven interessant.

Social media

Mijn eerste kennismaking met het social media was eigenlijk toen mijn broer ging studeren in Enschede. Om contact te houden installeerde hij ICQ op mijn moeders computer. Daar ging ik. Met twee vingers typend, probeerde ik broerlief bij te houden in mijn eerste online gesprek. Ik faalde hopeloos, maar de eerste interesse was gewekt. In de jaren daarna maakte ik kennis met MSN, Skype, Yahoo, YouTube, Hyves, Twitter, Facebook, Linkedin en vele andere sociale tools. En ontdekte ik de mogelijkheden voor persoonlijke en zakelijke profilering via al deze netwerken!