Arbeidsmarktcommunicatie voor A.S. Watson Benelux

A.S. Watson Benelux is het wereldbedrijf achter Kruidvat, Trekpleister, ICI PARIS XL, Pour Vous en Prijsmepper en daarmee dé marktleider in Health & Beauty in de Benelux. Om de juiste medewerkers aan te trekken, passend bij de groeiende organisatie en haar doelstellingen, wilde A.S. Watson Benelux de arbeidsmarktcommunicatie grondig herzien.

DNA-onderzoek werkgevers & medewerkers

Ik ondersteunde bij het in kaart brengen van de onderscheidende waarden van de organisatie en de gemene delers van medewerkers van A.S. Watson Benelux, Trekpleister, Kruidvat en ICI PARIS XL.

De resultaten werden samengevat in rapportages, die als basis dienden voor het (her)schrijven van de wervingsteksten voor de werkenbij-websites (Kruidvat / Trekpleister).

(Her)schrijven teksten werkenbij-websites 

Ik schreef nieuwe webteksten voor de werkenbij-websites van A.S. Watson Benlux, ICI PARIS XL en Topbaanindelogistiek.nl – een landingspage specifiek voor de werving van logistiek personeel.

(Her)schrijven vacatureteksten

Ook ontwikkelde ik een nieuw format voor vacatureteksten, waarna ik een aantal vacatureteksten in de nieuwe stijl schreef. Zowel voor A.S. Watson Benelux, als voor ICI PARIS XL, Topbaanindelogistiek.nl en Prijsmepper.

Workshop vacatureteksten schrijven

Om het HR/Recruitment team in staat te stellen de nieuwe stijl zelf verder door te voeren, gaf ik een workshop ‘Aansprekende, zoekmachinevriendelijke vacatureteksten schrijven’.

Overige AMC-teksten

Naast bovenstaande schrijf ik regelmatig teksten voor andere arbeidsmarktcommunicatiemiddelen, zowel voor intern, als extern gebruik. Denk aan een tekst voor een ansichtkaart om medewerkers op de hoogte te brengen van een nieuwe werkenbij-website, posterteksten voor de werving van filiaalmanagers of marketingteksten voor een toptalentevent.

AMC-werkzaamheden

  • DNA-onderzoek werkgever & medewerkers
  • (her)schrijven teksten werkenbij-websites
  • (her)schrijven vacatureteksten
  • workshop vacatureteksten schrijven
  • schrijven van teksten voor andere arbeidsmarktcommunicatiemiddelen

AMC-skills

  • Onderzoek
  • Copywriting
  • Training