Arbeidsmarktcommunicatie voor VGZ

Coöperatie VGZ is met ruim 4,1 miljoen verzekerden één van de grootste zorgverzekeraars zonder winstoogmerk van Nederland. Iedere dag werken alle medewerkers aan betaalbare, zinnige zorg in Nederland. Zorg waarbij de patiënt centraal staat en verspilling tegen wordt gegaan. Om dit mogelijk te maken, is Coöperatie VGZ regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers.

CLAARTJEVISSER.NL ondersteunt HR & recruiment bij de arbeidsmarktcommunicatie door het schrijven van AMC-teksten die weergeven hoe mooi het is om bij Coöperatie VGZ te werken.

Webteksten, testimonials, vacatureteksten en meer

Dit houdt onder andere in dat ik regelmatig teksten voor de werkenbij-website en vacatureteksten schrijf. Daarnaast redigeer ik teksten, zoals blogs of communicatie-uitingen in het recruitmentproces. Ik interview met regelmaat medewerkers voor testimonials. Ik lever teksten voor speciale landingspages, gericht op de werving van schaarse doelgroepen. En ik schrijf en redigeer teksten voor intern gebruik, zoals referral recruitment of het interne opleidingsportaal.

Een aantal reacties op de vacatureteksten en werkenbij-website:

Een kandidaat en ondertussen collega gaf mij aan dat de vacaturetekst hem heeft getriggerd om op de vacature te reageren. Hij had al verschillende vacatures in zijn vakgebied voorbij zien komen, maar werd door geen van de vacatures zo treffend aangesproken als door de vacature bij ons. Toen hij vervolgens onze website bezocht en ook daar het zelfde positieve gevoel kreeg als bij het lezen van de vacaturetekst, heeft hij besloten om te reageren!

Een vacaturehouder gaf aan dat de frisse en tot de verbeelding sprekende verwoording van de werkzaamheden in de vacature haar erg aanspreekt. En dat ze van meerdere kandidaten in het gesprek heeft terug gekregen dat ze zich erg aangesproken hebben gevoeld door de manier waarop zowel de organisatie, afdeling als functie beschreven werd.

Een andere vacaturehouder heeft de vacature van BTW controller binnen 3 weken vervuld door in korte tijd 3 goede kandidaten in procedure te hebben. Allen waren ze geïnteresseerd geraakt in de functie na het lezen van de vacaturetekst. De vacature is nog nooit zo snel vervuld geweest.

Een recruiter gaf aan dat zij zelf met regelmaat kandidaten spreekt die aangeven erg geïnteresseerd zijn geraakt in VGZ na het lezen van een vacaturetekst en de ‘werken bij website’. Hierbij geven ze aan veel meer een ‘gevoel’ te hebben gekregen bij de organisatie. De persoonlijke uitstraling en heldere uitleg spreekt dusdanig aan dat ze graag onderdeel willen uitmaken van de organisatie.

- Mattanja Schuijl, Corporate Recruiter, VGZ

AMC-werkzaamheden

  • Interviewen managers en medewerkers
  • Tekstschrijven
  • Redigeren

AMC-skills

  • Copywriting
  • SEO